48hrs Filmwedstrijd

Meer dan vierhonderd mensen, verdeeld over 28 teams, deden mee aan het eerste 48 Hour Film Project in Rotterdam. In exact twee dagen tijd moest een film gemaakt worden. Het genre, een verplicht voorwerp, een personage en een zin dat in de film verwerkt moest worden kregen de teams pas op het enkele momenten voor de start te horen. Op zondagavond, exact 48 uur later, moest de film van maximaal zeven minuten gemonteerd en ingeleverd zijn.

Rotterdam is niet de eerste Nederlandse stad die meedoet aan het project. In Amsterdam en Utrecht worden er al sinds 2007 films gemaakt voor het project. Hans Groenendijk won in 2009 bij de Utrechtse variant. Uiteindelijk kwam hij zelfs tot de internationale rondes. Als beloning werd zijn film zelfs getoond op het filmfestival van Cannes.

SoulBroker04

Voor ons project moest er een film gemaakt worden dat onder Fantasy viel. Het gaat over een beurshandelaar dat per ongeluk de ziel van zijn dochter verkoopt aan de duivel. Mijn functie binnen dit project was productie assistent en het ontwerpen van de cover. De film had drie nominaties gehad wat betekend dat we bij de beste drie behoorde van beste acteur, beste screenplay en beste cover. Helaas niet gewonnen.

Voor de cover begon ik met een paar schetsen maar was na het zien van de locatie al best duidelijk wat ik zou gaan maken. Voor een kleine fotosessie hadden we een uur beschikbaar gemaakt tijdens de opnames. 

Hieronder de foto's die gebruikt zijn voor de cover gemaakt met mijn Nikon D5000. De foto’s heb ik in Photoshop bewerkt door de highlights en schaduwen te overdrijven, met maskers, filters en rook een schimmige sfeer te creëren. Bovenaan het resultaat.