Amani

Voor eindopdracht op school was de bedoeling om een compleet filmpje te maken. Hierbij heb ik alles zelf gedaan van het schrijven een verhaal tot het uitrenderen van het filmpje.

Na een aantal pogingen om het verhaal te schrijven had ik een definitive verhaal met een boodschap "dat niet alles te sturen is en er soms genoegen mee moet nemen dat iemand gelukkig is". Ik wou dit keer een serieuze verhaal maken. Na het maken van de storyboard heb ik samen met mijn docenten veel onnodige elementen uit het verhaal geschrapt omdat het zonder deze elementen nog steeds mijn verhaal vertelde en het er alleen maar beter op werd. Het verhaal gaat over een meisje Amani dat uitgehuwelijkt wordt en wegloopt van huis.

Ook bij het bepalen van de camera shots probeerde ik de regels dat ik had geleerd goed toe te passen zoals:
- Elke scene moet je afvragen wat is er belangrijk in deze scene.
- Welke camera positie gebruik je. Er is een scene in het filmpje waarbij ik probeerde de vader machtig te maken door de camera een frogview te geven.
- Wat communiceert je shot. Wat zie je en wat verteld het je. Bv als een meisje een bos bloemen op tafel zet (geef het idee dat ze graag buiten is, vrolijk, van bloemen houdt enz), als ze een teddybeer of een pistol neer legt zou het een heel anders communiceren.
- Wat voor ritme heeft je film en breng dit ook terug in je camera bewegingen.

Met deze opdracht wou ik zoveel mogelijk ervaring opdoen in het maken van een volledig animatie project op eigenkracht, het was erg veel werk om alles toe te passen wat ik had geleerd. Blendshapes, texturen, belichten, nCloth, riggen, motionbuilder... Als ik naar het filmpje terug kijk zie ik dat ik erg technisch bezig was geweest en weinig artistieke kracht terug zie, ook veel fouten maar door de tijdsdruk toch niet alles kon verbeteren.